marți, 11 septembrie 2012

The Chauffer: New home

Drumul era lung, plictisitor, iar pentru mine foarte trist. Tata bagase deja un CD cu muzica mea preferata, o auzeam, dar nu o bagam in seama. Asa ca nici rezultatul dorit de tata si anume sa-mi mai aduca un zambet pe buze nu a sosit. Ai mei erau ingrijorati, speriati ... eracu cum erau, iar eu poate si mai rau. Oricum situatia era tensionata in masina. Cu toate astea tata conducea bine, fara sa-si faca probleme in traficul dens de pe autostrada si interstatale. Dupa multe ore de drum ajungem in fata casei. Se afla pe un drum pustiu alaturi de alte cateva zeci de case. Era o casa destul de spatioasa cu un etaj. Cu balcon si gradina in spate. Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca mi-a placut cum arata. Dar de acomodare nici nu imi venea gandul.
-Gata, haideti sa despachetam ! a strigat tata hotarat
-As despacheta, dar as despacheta in orasul meu nu aici, mi-am spus eu in gand.
Ne-am apucat sa golim portbagajul de valizele ce il incarcau. Am facut primi pasi pe aleea ce ducea spre casa. Tata a deschis usa, iar ceea ce am vazut a fost pe placul meu, sincer sa fiu. O casa spatioasa, cu etaj, mobilata frumos si destul de curata. Deci nu era nevoie de prea multa munca.
-Ryan !
-Da tata?
-Uite ia aici niste bani si du-te si fa plinul la masina !
-Pe bune? Nici nu stiu zona si tu vrei sa gasesc o benzinarie?
-Fiule, oraselul e destul de mic, cat de greu poate sa fie? Hai du-te !
Apuc banii si ma sui in masina. O pornesc si du-te tata si cauta benzinarie. Mergeam prin noul oras ce-mi va fi gazda. Era frumos, copaci, drum frumos facut, case, oameni (care se uitau ciudat la mine, dar asta e partea a II-a). AM gasit pana la urma un grup de baieti care nu pareau a fi cine stie ce smecheri. Cobor geamul si intreb:
-Salutare, imi puteti spune si mie pe unde e o benzinarie? Sunt nou in zona !
-Salut, spuse unul din tipi care se apropia de masina. Uite mergi drept in fata si nu la prima ci la a doua strada o iei dreapta, trebuie sa o vezi sigur.
-Bine mersi mult ! raspunsai eu
-Cu placere !
Ridic geamul si pornesc spre ruta indicata. Am ajuns in final. Opresc motorul, iau pompa si fac un plin la masina. Astept... Astept... Cand pompa a ticait, ma uit la afisaj: 125$...
-Cu 15$ mai ieftina? Hmm sper sa nu fie de proasta calitate, mi-am spus eu in gand.
Ma indrept spre benzinarie, intru in ea si ma duc glont la casa. Acolo o fata foarte draguta, roscata, imbracata in uniforma isi intampina clientii. In fata mea mai era un tip care cumpara o Cola. Stateam ca prostu cu banii in mana si ma holbam la ea...
-Buna ziua, ce pompa?
EU.. nimic
-Alo? CU dumneavoastra vorbesc !
In sfarsit ma trezesc
-A da ! Ma scuzati, ma uitam la panoul cu tigari din spate sa vad daca aveti niste Kent-uri
-Sigur, avem, doriti?
-Nu, nu acuma... Deocamdata vreau sa platesc plinul !
-Sigur, ce pompa?
-Pompa 3
Ii dau banii frumoasei angajate. Ea ia banii, iar mie imi fug ochii pe ecuson sa-i vad numele apoi pe bustul ei generos.
-Altceva? intreba roscata
-De fapt... da-ti-mi si un pachet de Kent COnvert !
-10$
Scot din buzunar 10 dolari si ii dau fetei. Aceasta ii ia si se intoarce ca sa imi scoata pachetul de tigari. Cum mie imi place sportul de-a aruncatul cu privirea, imi fug iar ochii pe posteriorul ei la fel de geneors ca bustul.
-Ah la naiba, iar am gresit cheita.
-Nici o problema ! am raspuns eu
Desigur, nu era nici o problema, puteam sa ma holbez si 2-3 ani. Fata s-a intors cu pachetul ce il punea pe tejghea, iar eu tocmai ma trezeam din visurile mele erotice de moment.
-Multumesc foarte mult, i-am zis eu fetei.
-Cu placere, esti nou in oras sau doar in treacat? ma intreba ea
-SUnt nou, astazi m-am mutat.
-Serios? Unde?
-Pai stiu ca e fosta casa a unei doamne... Sarah Winston.
-Ahh, doamna Winston, cea care s-a mutat nu?
-Da, e sora mamei.
-Stiu unde stai, eu stau la doua case distanta vis-a-vis. Doamna Winston era foarte de treaba, o stiu de cand eram copil !
-Pe bune? Eh... pai ... poate ne mai vedem !
-Sigur ! imi spuse ea cu un zambet dulce.
In acel moment intra un tip in benzinarie
-Bine, hai ca eu plec, vad ca ai din nou treaba.
Trec pe langa tipul ce tocmai se indrepta spre casa si dau sa ies. Intru in masina si de abia atunci observ ca la pompa 2, in dreapta mea sedea foarte frumos un super Chevrolet Camaro SS model '68.
-Superba masina, imi spun eu in gand.
Pornesc masina si dau sa ies. Mai arunc un ochi spre casieria ce se vede prin geam si nu vad decat pe tipul respectiv ce se uita cam urat la mine. Ies si ma indrept spre casa. Dar, cum am iesit la sosea, parca momentul de fericire sau nu stiu cum sa-i spun s-a dus. Ma opresc la semafor.
-Mama, pentru un moment am si uitat de toate problemele care ma apasa.
Dau sa ma uit in oglinda retrovizoare laterala si vad numele benzinariei: "MagicOil"
-Pe bune? imi spun eu in gand
Deodata aud un claxon in spate. Semaforul era verde. Asa ca pornesc fara ezitare si ma indrept spre casa. AJung in fata ei si observ un Chevelle SS parcat in fata.
-Ce dracu'? Imi spun eu in gand
Intorc si opresc masina in spatele muscle-ului american. Intru in casa si dau de mama, tata si inca un baiat. Il recunosc din fotografii, dar nu stiu cine e.
-Ryan, ma striga mama. Uite, el este varul tau Ray, fiul surorii mele!
-Salut Ryan, imi pare bine !
-Si mie Ray !
-Haideti baieti, puteti vorbi si dupa ce terminam de despachetat !
Ma pun la treaba alaturi de varul proaspat-cunoscut, mama si tata. Terminam treaba repede cu tot cu aranjamente si restul. Uitasem faptul ca Ray avea grija de casa de cand sora mamei se mutase. Mai ramasese camera mea de aranjat. Tata si mama s-au pus sa pregateasca de mancare. Tata cu pregatitul gratarului, iar mama cu carnea si preparatele. Eu cu Ray eram singuri in camera.
-Bun... aia o pun aici, iar asta acolo..., gandi eu cu voce tare.
-Te ajut?
-Cum vrei !
Ray pune mana sa ma ajute sa-mi pun hainele in dulap, iar eu imi montam laptopul si despachetam celelalte lucruri. Ca atmosfera sa fie mai placuta, pornesc laptopul si dau drumul la niste muzica. Ray arunca un ochi si imi privi desktop-ul.
-Esti impatimit al masinilor? spuse el privind monitorul ce afisa un Camaro alb cu albastru.
-Eu? Heh... sunt un mare fan al masinilor clasice, mai ales al celor muscle.
-Ce modele iti plac?
-Challenger, Camaro, Chevelle !
-Cum il am eu ?
-E superb.
-Ma bucur ca-ti place, daca vrei dam o tura cu el diseara... asa mai cunosti si tu cartierul !
-Sigur !
Ray apuca sa-mi povesteasca faptul ca acest orasel nu este asa linistit precum pare. Noaptea la marginea lui este o sosea nu prea circulata, lunga si dreapta. Unde toti baietii si fetele se intalnesc pentru a isi pune motoarele la punct, pentru a se distra si a face tot ce vor. Era interesant, insa povestea lui a fost intrerupta de strigatul de chemare la masa al tatei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu