joi, 6 septembrie 2012

The Chauffer: Beginnings

Numele meu este Ryan, iar povestea mea a inceput la 18 ani cand am luat carnetul. Mare parte din viata mi-am petrecut-o in spatele volanului. Totul a inceput in Paradise City, orasul meu natal. Era un 8 iunie calduros. Dimineata m-a prins la sectia locala de politie pentru a imi ridica carnetul de sofer. Eram bucuros, eram mandru... eram cel mai fericit om de pe planeta ca in sfarsit ma pot urca la volan fara restrictii ! Am stat o ora, l-am luat... Afara tata ma astepta langa masina. Isi fuma o tigara din pachet. Vazandu-ma, m-a intrebat:
-Gata, fiule?
-Gata, tata, uite-l !
-Ma bucur pentru tine. Acum hai suiete in masina ca avem ceva treaba.
Tata era si el mandru, se vedea asta in ochii lui umezi in timp ce ma urcam in al nostru Dodge Diplomat, O masina veche, clasica din '87. Ma-m urcat la volan, apas ambreajul, bag in viteza si pornesc. Motorul suna si el ca si cum ar fericit ca are un nou sofer. Am parasit sectia si am luat-o pe autostrada. Orasul era mare. Casa noastra era la periferie. Soarele batea pe capota masinii. Copacii de pe marginea drumului imi admirau masina, la fel si restul persoanelor din jurul meu. Traficul era bun. Nici prea multe masini, dar nici prea liber. Dar ce zic eu? Mai conta traficul? Aveam carnetul de sofer, eram foarte fericit, insa si foarte concentrat la drum. Tata m-a vazut incordat si mi-a spus sa o las mai moale, ca daca sunt stresat, imi e si mai rau. La volan trebuie sa fii atent, dar si relaxat. Cuvintele spuse de tata in momentul acela mi-au ramas si acum in minte. Si imi e dor de vocea lui blanda care ma indruma in viata.
Am ajuns acasa. Mama m-a intampinat fericita la poarta. Era si ea mandra ca am luat carnetul. Parchez masina pe aleea pietruita ce ducea spre garajul cu poarta alba ca varul. Ma dau jos si ma duc la mama sa o iau in brate. M-a imbratisat in asa fel, incet ziceai ca am venit din armata. Tata s-a dat si el jos si se uita la noi. Am intrat toti in casa. De cum am pasit pe hol, am simtit mirosul unor clatite cu ciocolata. Era desertul meu preferat. Ne-am asezat la masa. In timp ce mancam acele clatite delicioase, soneria usii s-a facut auzita. Tata s-a schimbat brusc la fata. Era 10:25 dimineata. Nimeni nu prea vine la ora asta. Se ridica, inchide usa bucatariei in urma lui si se duce sa deschida usa de la intrare. Ma uit la mama, s-a schimbat si ea la fata...Ceva nu era in regula.

Va urma




The Chauffer este o poveste pe care am decis sa o incep. Este creatie proprie inspirata din mai multe surse: jocuri, filme etc. Sper sa va placa sa o cititi ! Va salut !
Editat si corectata de Lexa (o prietena foarte buna :) )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu