sâmbătă, 8 septembrie 2012

The Chauffer: Necunoscutii

Ceva nu era in regula, am inceput sa ma sperii, chiar si la varsta maturitatii. De la un timp incoace, parintii mei primeau vizite misterioase de la diverse persoane. Dupa plecarea acestora, erau din ce in ce mai ingrjorati si nervosi. Desi nu voiau sa-mi arate asta, eu stiam. Acum aveam de gand sa aflu si de ce ! M-am ridicat, mama mi-a spus sa stau jos. Nu am ascultat-o. Am iesit pe hol si nu am putut sa vad decat cu tata si inca doi tipi intrau la el in camera. Am alergat repede spre usa, insa tot ce am izbutit sa fac, a fost sa aud sunetul cheilor incuind usa respectiva. Nervii ma apucara si pe mine. M-am dus la mama si am intrebat-o:
-Mama, de ceva timp incoace se tot petrece acest scenariu. Suna soneria usii, tata intra in camera cu diverse persoane, incuie usa, stau, persoanele pleaca si voi sunteti nervosi... Ce dracului se petrece?? tipai eu la mama.
-Nu se intampla nimic, dragule ! imi spuse mama cu o voce blanda incercand sa ma linisteasca.
-Nu e adevarat ! Ceva se intampla ! Zi-mi odata !
In timp ce eu ma certam cu mama, din camera tata s-a auzit un strigat.
-NU ! striga tata.
Alerg repede spre camera, insa mama ma prinde de maneca si cu ochii inlacrimati imi spune sa raman. O vad ca plange si ii ascult dorinta, chiar daca eu voiam sa aflu cu orice pret ce se intampla acolo.
In timp ce o linisteam pe mama, tata purta o discutie aprinsa cu acei tipi:
-NU ! NU ! NU! Nu am sa va las copilul, nici mort !
-Brian, sti prea bine care a fost intelegerea ! Ori dai toti banii, ori dai copilul !
-Am sa va dau banii ! Numai nu-mi luati copilul !
-Sti prea bine ca pe noi nu ne intereseaza ca te doare sufletul, noi ne vrem doar profitul. Asa ca e ultima ta sansa sa platesti datoria ! Altfel va fi mult mult mai rau ! Tine minte ce-ti spun ! Nu ma fa sa fac mai multe decat vreau sa fac ! E ultimul avertisment !
Cei doi tipi deschid usa, pasesc pe hol grabiti si dau sa iasa din casa. Deschid repede usa de la bucatarie si ii observ pe cei doi. Intorc capul spre tata care statea in tocul usii si el cu ochii umezi. Ma duc repede la el in speranta ca poate poate voi afla ceva.
-Tata, spune-mi... CE... S-A... INTAMPLAT!!???
-Fiule, mi-e greu sa-ti spun... trebuie sa vorbesc cu mama ta si va trebui sa luam o decizie importanta ! Te rog, du-te si plimba-te, fa ceva ! Numai nu sta aici. Te sun cand sa revii !
-Deci inca ma crezi copil?? Am 18 ani si tot tii secrete fata de mine?? Bine ! Asa sa fie ! Iti multumesc pentru acest cadou !
Enervat, ii intorc spatele tatalui meu, pasesc pe hol spre usa uita-te deschisa de cei doi tipi. In mers apuc cheile de pe noptiera si ies pe usa in privirile disperate ale mamei. Ma duc la masina, o descui, ma urca in ea, trantesc portiera, pornesc motorul si dus am fost. In timp ce mergeam cu masina, am scos una din casetele lasate de tata in torpedou. Era una cu Billy Idol. O bag in casetofonul vechi si prafuit al masinii si dau volumul la muzica tare. Melodia Sweet Sixteen incepuse a se face auzita prin boxele in spate. Mergeam usor pe sosea. Imi aminteam de perioada in care aveam 16 ani. Era fix ca in melodie. Cei mai dulci ani. Acele vremuri, in care eram si eu si tata si mama fericiti. Acele vremuri in care pasiunea mea pentru sofat devenea adevarata. Si nu eram cu ochii dupa masini ci si dupa chestionare auto. Acele vremuri in care fugeam dupa fete care mai de care. Iesirile cu baietii, tigarile fumate si sticlele golite la colt se strada... Toate amintirile frumoase erau patate de acele vizite misterioase si extrem de enervante pe care ai mei le primeau periodic. Am tras masina pe dreapta. Cateva lacrimi imi curgeau pe obraz. Aplec capul usor pe volan. Inchisesem ochii si incepusem sa plang mai tare. Abia acum realizasem ca ceva grav se intampla, iar cearta cu tata de adineauri nu a facut decat sa puna inca o povara pe inima alor mei. Opresc motorul, ma dau jos si inchid portiera. Melodia deja se schimbase. Am scos pachetul de tigari si mi-am aprins o tigareta. Fumam din ea, iar in acelasi timp ma gandeam ca sa le zic la ai mei. Cei care treceau pe strada in acel timp, nu vedeau decat un baiat ingandurat, ce isi fuma tigara proptit de masina si uitandu-se in gol. Dupa vreo 10 minute de gandire, am decis sa ma intorc acasa. Distanta nu a fost prea mare. Parchez masina in fata casei si dau sa intru in ea. Era o liniste deplina. Ma gandeam ca ai mei s-or fi culcat. Dau sa urc scarile si il vad pe tata. Il privesc in ochii inca umezi.
-Tata... vreau sa-mi... , dar nu apuc sa rostesc toata propizitia, ca tata ma intrerupe.
-Fiule, nu e vina ta, nu-ti cere scuze. E vina noastra, tot timpul ne-am dorit ca tu sa ai o viata frumoasa si linistita, sa ai o familie demna de bunatatea ta. Mai mult ca sigur, meritai niste parinti mai buni ca noi...
-Nu spune tata asta, voi sunteti per..
-Sa nu te aud ca zici acel cuvant. Nu suntem ! Daca am fi fost, copilaria ta nu ar fi fost marcata de aceste vizite. Am sa-ti dau o veste buna, dar si una extrem de proasta si care te va durea ! Vestea buna, e ca vom scapa de acele vizite, cea proasta e ca ne mutam in Mullholand.
-La 750km departare de locul asta??? De ce???
-Fiule, stim ca esti matur, dar te rog, nu insista pe acest subiect ! Ne mutam si gata ! Sora mamei tale are acolo o casa in care vom sta de acum inainte !
La auzirea acestor cuvinte, in inauntrul meu eram un vulcan gata sa erupa ! Deja ma infuriasem si mai rau la auzirea vestii ca voi lasa tot trecutul meu aparent fericit in urma, mai ales la auzirea acelei melodii al lui Billy Idol, dar vazandu-l pe tata atat de trist si cu o voce atat de blanda, incercam sa nu-mi dezlantui furia. Nu stiam ce era de facut, asa ca am tacut si m-am dus drept in camera mea. Am trantit usa si m-am aruncat in pat. O vorba veche spune ca barbatii nu trebuie sa planga. Insa eu nu puteam sa fac acest lucru, sunt o fire puternica, dar situatia de fata chiar ma depaseste ! Oare chiar s-o merita sa ne mutam la mama dracului, daor pentru a scapa de acele vizite? ori ceva foarte grav se petrece, ori ai mei au innebunit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu